Al meer dan 150 jaar passie voor feesten!

SCHNTZL "De Hoeve"

De Hoeve is hét restaurant waar u kunt Genieten van lekkere schnitzels en meer !!!!

Met meer dan 8 verschillende variaties en 4 verschillende soorten schnitzels, en zelfs een XL variant van de varkensschnitzel. Zo zit er voor iedereen iets bij.
Zin in iets anders? We hebben ook een mooie selectie van andere vlees – en vis gerechten voor u. En natuurlijk ontbreken ook de voor – en nagerechten niet.

Kom met vrienden, familie of gezellig met z’n tweeën, voor elk gezelschap is er plaats.

Groot gezelschap tussen de 12 tot 20 personen? Kies dan voor onze private dining ruimte.

Het restaurant is geopend op:

vrijdag van 17.00 – 21.00 uur

zaterdag en zondag van 16.00 - 21.00 uur

Bel: 026-3250760 om te reserveren.

Het ontstaan van de Schnitzel

In 1134 had men in Noord-Italië een banket georganiseerd ter ere van de basiliek van Sint Ambrosius. Er werd toen een gerecht geserveerd, genaamd Cotoletta alla Milanese, oftewel kotelet op zijn Milaans. Dit gerecht was vergelijkbaar met de schnitzel. Het bestond uit een stuk fijn gesneden kalfsvlees, dat geplet en gepaneerd werd en vervolgens geserveerd met citroen.  

De term Wienerschnitzel is omstreeks 1862 ontstaan. Het gerucht gaat, dat een bekende Oostenrijkse edelman, die veel in de buurt van Milaan verbleef, het kotelet gerecht vervolgens mee naar Oostenrijk heeft genomen en het de naam Wienerschnitzel heeft gegeven.   

Het idee om vlees mals te maken door het plat te slaan en er schnitzels van te maken, is duidelijk één van de oudste overblijfselen van de geschiedenis van de mens op culinair gebied. De Romeinen waren de eersten die deze techniek toegepast hebben . Er is een recept teruggevonden van een dun stukje gepaneerd en gebakken vlees in één van de kookboeken van Apicius.

Schnitzel. Een echt authentiek gerecht dus! Wij bereiden onze schnitzels tegenwoordig niet met kalfsvlees, maar uit het beste stuk van het varken. In eigen keuken worden de schnitzels gepaneerd en gebakken. Geserveerd met  huisgemaakte aardappelsalade, rauwkost en frietjes.

Eet smakelijk!

Menu kaart

 

 

Herberg de Hoeve

'een buitengewoon aangename middag.’

Een vriendelijke, attente en professionele bediening heeft daaraan in grote mate bijgedragen, natuurlijk naast de lekkere spijs en drank. Veel gasten hebben laten weten dat wij niet alleen staan in onze waardering.

Joris

'Wat een fijne dag was het’

Na eerst een heerlijk diner met onze familie hadden we nog een super feestavond. Wat waren de hapjes heerlijk net zoals de saté en friet achteraf. De drank werd royaal geschonken zoals wij ook hadden afgesproken. Ook het personeel was TOP.

Wilma